Як психологічно вистояти під час блекауту?

 Як психологічно вистояти під час блекауту?

Блекаут – це новий досвід для українців, тому, перш за все, людей лякає новизна. Ось що допоможе нам швидше адаптуватися до тимчасових незручностей:

1.          Спочатку слід подбати про тіло, тобто підготувати теплий одяг, їжу, воду, свічки, ліхтарики, акумулятори тощо. Це допоможе під час блекауту не впадати в тривогу, а спокійно виконувати повсякденні справи.

2.          Накопичити внутрішні ресурси: гуляти на свіжому повітрі, особливо в сонячні дні, правильно харчуватися, не забувати про гігієну сну, спілкуватися з рідними та друзями, займатися хобі та спортом.

3.         Не забувайте, що ворог також веде інформаційну війну, тому не варто довіряти неофіційним джерелам інформації – їхня мета навіяти паніку та збільшити рівень тривоги.

4.          Не залишайтеся одні під час блекауту, якщо є можливість пережити цей період з рідними або друзями, так і зробіть, оскільки підтримка та соціальна активність допоможе легше пережити важкі часи, тим паче це гарна можливість налагодити стосунки.

5.          І головне – якщо є можливість, варто використати блекаут для відновлення ресурсу. Можна виділити цей час на сон та відпочинок, щоб мати сили для вирішення нагальних питань у подальшому.

Пам’ятайте, що важкі часи обов’язково закінчаться, і наша психологічна стійкість і готовність до викликів допоможе зробити цей період менш травматичним.

Бережіть себе та близьких!

Турбуйтеся про свій психічний стан та будьте здорові.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?"